Barion Pixel
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var loginLink = document.querySelector('.elementor-icon-wrapper a'); // Az a gomb, amire kattintanak if (loginLink) { // Ellenőrzi, hogy a felhasználó be van-e jelentkezve if (document.body.classList.contains('logged-in')) { // Ha be van jelentkezve, irányítson a 'fiokom' oldalra loginLink.href = 'https://nutrianna.hu/fiokom/'; } else { // Ha nincs bejelentkezve, irányítson a 'bejelentkezes' oldalra loginLink.href = 'https://nutrianna.hu/bejelentkezes/'; } } });

Céklás brownie recept

Cékla és csoki… Nem is hinnéd, de csodás szimbiózist alkotnak ezek ketten.

A cékla egy nagyszerű élelmiszer, magas nitráttartalmánál fogva csökkenti a vérnyomást, és természetes NO (nitrogén-oxid) fokozó, ezért edzés előtt is hasznát vehetjük (tegyük smoothieba, kásába). És a színanyagairól nem is beszélve…

És nemcsak sós ételekhez passzol, de édes ízvilágba is beleillik, szóval aki nem szereti a cékla “földes” ízét, az ebben a formában meg fog barátkozni vele tutira.

 

És akkor nézzük a hozzávalókat:

  • kb. 400 g cékla (nálam a Lidl/Aldi vákuumcsomagolt, konyhakész, de ugyanennyi főtt cékla is jó)
  • 1 db banán az édesítés miatt
  • 100 g zöldbanán liszt (más gluténmentes liszt is jó)
  • 2-3 púpos evőkanál organikus kakaópor
  • 2 db tojás
  • egy tábla 80% feletti étcsoki
  • 30 g kókuszolaj
  • 1 tk. szódabika
  • édesítés, ha még szükséges
  • igény szerint bogyósgyümi, étcsokiszórás

 

Elkészítés:

A tojásokat a céklával és a banánnal összeturmixoljuk, addig a száraz összetevőket elkeverjük. Az étcsokit megolvasztjuk gőz fölött, és hozzáadjuk a kókuszolajat. A száraz keveréket hozzáadjuk a folyékonyhoz, majd hozzákeverjük a felolvasztott csokit, lazán elkeverjük (ha túl sűrű, mehet hozzá növényi tej). Végül egy kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kb. 10-15 perc alatt készre sütjük 180 fokon.

Ennyi. Nekünk egy vasárnap reggelire tökéletes volt, de bele se merek gondolni, milyen finom lehet még melegen, hideg vaníliafagyival tálalva…