Barion Pixel
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var loginLink = document.querySelector('.elementor-icon-wrapper a'); // Az a gomb, amire kattintanak if (loginLink) { // Ellenőrzi, hogy a felhasználó be van-e jelentkezve if (document.body.classList.contains('logged-in')) { // Ha be van jelentkezve, irányítson a 'fiokom' oldalra loginLink.href = 'https://nutrianna.hu/fiokom/'; } else { // Ha nincs bejelentkezve, irányítson a 'bejelentkezes' oldalra loginLink.href = 'https://nutrianna.hu/bejelentkezes/'; } } });

Elveszve érzed magad a konyhában?

Meghoztuk neked univerzális Recepttárunk!

Lehet, hogy már tudod, hogyan kellene enned, tisztában vagy az alap táplálkozási elvekkel, de mégis: elakadtál. A gyakorlati megvalósítás, bevásárlás és főzés logisztikája kimerít. 

Az évek alatt az ügyfelekkel való munkáim során egy dolgot nagyon megtanultam: hiába szeretnénk jól táplálkozni, minden a konyhában áll vagy bukik. A receptek túlbonyolítása, és sokszor túlmisztifikált beszerzési források elveszik a kedvet, ami miatt az egész folyamat kudarcba is fulladhat.

Mi most neked olyan recepttárat alkottunk meg, amit bárhol, bármikor használni tudsz, és a legpraktikusabb fogásokat hoztuk el, ami mellett a finom ízekről sem kell lemondanod. A receptek univerzálisak, ami annyit jelent, hogy számtalan módon alakíthatóak, amit fel is fogunk tüntetni.

Mottónk: egészségtudatos, izgalmas, egyszerű…

Recepttárunkban olyan ételeket találsz, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem könnyedén beépíthetők a rohanós hétköznapokba is.

Havonta bővülő receptjeinkkel, gasztro-tippjeinkkel és beszerzési forrásainkkal támogatunk abban, hogy egészségtudatosan étkezz – bonyolult hozzávalók és órákig tartó konyhai munka nélkül. A receptek mellett praktikákat, helyettesítő ötleteket is hoztunk, én pedig gondoskodtam arról, hogy a receptek táplálkozási tippeket is tartalmazzanak.

Nem engedjük el a kezed!

A Recepttár tagoknak Discord csoportot is létrehoztunk, ahol a receptekkel kapcsolatban felmerülő kérdésedet közvetlenül nekünk teheted fel. Ráadásul az alcsatornákon konkrét termékjavaslatokat, heti akciófigyelő tartalmakat, gasztrohely-ajánlókat is hoztunk neked.

Mindenki megtalálja a számításait

Legyél kezdő vagy haladó a konyhában, tej-, tojás- vagy gluténérzékeny, itt biztosan megtalálod a hozzád illő recepteket. Pénztárcabarát ételekre törekedtünk, de a kísérletezőknek izgalmas, kicsit egzotikusabb fogásokat is hoztunk.

HAVI előfizetés

4990 Ft/hónap
  • Teljes recepttár hozzáférés, hónapról hónapra bővülő receptekkel​
  • Beszerzési források lista (antibiotikummentes szabadtartású húsok, tejtermékek, halak és vegyszermentes zöldségek, kényelmi termékek)
  • Tippek: utazáshoz, ‘musthave’ alapanyagok, étellista
  • Discord csoport tagság, kérdezési lehetőséggel, folyamatosan bővülő termékajánlóval és gasztro-hely ajánlásokkal
  • Részvételi lehetőség élő és online közösségi eseményeken

VIP NEGYEDÉVES előfizetés

12 490 Ft/negyedév
  • Teljes recepttár hozzáférés, hónapról hónapra bővülő receptekkel​
  • Beszerzési források lista (antibiotikummentes szabadtartású húsok, tejtermékek, halak és vegyszermentes zöldségek, kényelmi termékek)
  • Tippek: utazáshoz, ‘musthave’ alapanyagok, étellista
  • Időgazdálkodás és spórolás a konyhában (45 perces videóanyag)
  • Általános táplálkozási irányelvek (30 oldalas e-book)
  • 15% kedvezmény a szolgáltatásaimból: programok és tanácsadás
  • Discord csoport tagság, kérdezési lehetőséggel, folyamatosan bővülő termékajánlóval és gasztro-hely ajánlásokkal
  • Részvételi lehetőség élő és online közösségi eseményeken

Legfrissebb receptek

A kiválasztott recept csak előfizetéssel érhető el. Előfizetéseddel korlátlan hozzáférést kapsz minden recepthez, exkluzív tartalmakhoz és friss ötletekhez.
Lengyel káposzta csirkével
13okt

Lengyel káposzta csirkével

Lengyel káposzta csirkével Ez az étel pont az, amit egy hűvösebb napon szívesen kanalaz az ember: meleg, fűszeres, és valóságos rostbomba, amit a bél mikrobiom is szeretni fog! A kétféle…

Sütőtök krém kolbászmorzsával
10okt

Sütőtök krém kolbászmorzsával

Sütőtök krém kolbászmorzsával Ez a sűrű leves/krém nagyon jó példázza, hogyan lehet megfelelő formában kolbászt beépíteni egy főétkezésbe, hogy az ne legyen tolakodó vagy túlságosan az étkezés központi eleme. Ráadásul…

Francia hagymaleves
09okt

Francia hagymaleves

Francia hagymaleves Ez az a leves, amitől az egész konyha megtelik illattal, és egyáltalán nem bonyolult. Pár alapanyag, semmi trükk, mégis pont olyan, mintha egy bisztróban ülnénk. A karamellizált hagyma…

Kérdésed van? Lehet, hogy itt megtalálod:

Heti rendszerességgel - ez hetente minimum 3 újat jelent, havi szinten pedig 12-15 receptet.

A receptek gluténmentesek, de pár recept esetén fel lesznek tüntetve gluténtartalmú alternatívák is.
A recepttár kb. 90%-a pedig tehéntej-mentes, de a tejterméket tartalmazó receptek esetén feltüntettük, ha mással tudjuk ezeket helyettesíteni, vagy esetleg elhagyni.
 
A receptek többsége 'összedobós', és nem igényel konyhai előképzettséget. Szándékosan nem akartunk bonyolult recepteket, ugyanakkor lesz pár olyan opció is, ami több előkészületet vagy nagyobb gyakorlatot igényel. Bízunk benne, hogy mindenki megtalálja a számításait.
A recepttár kialakításánál nagy hangsúlyt fektettünk a húsmentes alapokra, így halas (peszketáriánus), vegetáriánus és teljesen növényi alapú lehetőségek is megtalálhatók, ahol külön figyeltünk a magasabb fehérjetartalomra és komplettálásra. 
A receptek kb. 20%-a húsalapú (főként szárnyas), amit igény szerint természetesen tovább bővítünk.
 
Mivel én is megjártam a számolgatás/mércsikélés árnyoldalait és hétköznapi nehéz kivitelezését, határozott célunk volt, hogy a közénk érkezőknél ne erre fektessük a hangsúlyt. Így a kalória- és makrotápanyagtartalmat nem tüntettem fel a recepteknél. Ráadásul mivel a receptek univerzálisak és rugalmasan kezelendők, nehéz is lenne mindezt minden receptnél pontosan nyomonkövetni.
 

Igen, a receptek 98%-a IR-barát alapokra épül, és a receptek végén ahol szükségessé vált, további vércukortámogató ötletek is segítik a vércukormenedzsmentet.

Az alábbi kategóriák közül tudtok nézelődni: Reggeli, Ebéd, Vacsora, Halas, IR-barát, Vegetáriánus, Tojásmentes, Saláta, Köztes étkezés, Edzés előtti, Desszert, Összedobós, Alacsony FODMAP.
Mivel a receptek gluténmentesek, és a tejmentességet minden receptnél külön feltüntettük, így ezeknek nem lett külön kategóriája.
Fontos: a további igényeitek alapján ezeket a kategóriákat bővíteni fogjuk.
Ugyanakkor a recepteket a keresőfunkció alapján is megtalálhatjátok, ahogy a címkék is segíteni fogják az egyszerűbb eligazodást.
Az előfizetés egyszerűen lemondható a felhasználói fiókban, ezután az új hónappal megszűnik a hozzáférés a Recepttárhoz és a Discord szerverhez. 
Fontos, hogy a már kifizetett hónapot nem áll módunkban visszatéríteni.
 
A Discord szerveren, amelyhez a vásárlást követő e-mailekben érkezik csatlakozási lehetőség. A szerveren található kategóriákon belül pedig valamennyi témát igyekszünk érinteni (kérdezz-felelek, termékajánló, gasztrohely-ajánló, igények), és törekszünk a 48 órán belüli rugalmas válaszadásra. 
 
 
Természetesen! Külön alacsony FODMAP kategóriát is találsz, amit folyamatosan bővítünk - illetve minden receptnél láthatsz egy 'Alacsony FODMAP tippek' részt, ahol megírom neked, hogyan tudod alacsony FODMAP verzióba átalakítani az adott receptet.
 
 

Bemutatom neked a receptíró csapatom

Rájöttem, hogy a Recepttár akkor tud igazán élni, ha több nézőpont, több ízlés és több stílus találkozik benne. Egyedül is tudtam volna folytatni, de nem akartam, hogy a saját ízvilágom határai beszűkítsék azt, amit nektek adhatok. Betti, Böbe és Barna érkezésével a receptek színesebbek, izgalmasabbak lettek – mégis mindben ott van az az egyszerű, valódi szemlélet, amit eddig is képviseltem. Ez már nem csak az én konyhám – ez a miénk.

Nagy Betti, a kreatív káosz nagykövete

Betti nemcsak a barátnőm, de a spontaneitás és az ösztönös főzés megtestesítője. Nála minden recept laza, valódi és tele van életkedvvel. Imád maradékmentő, pénztárcakímélő ötletekkel kísérletezni, mert szerinte a jó étel nem a tökéletességről, hanem az ízekről és a pillanatról szól.

Szabó Böbe, a növényi étrend szakértője

Böbe vegán életmód-tanácsadó és a Terítéken a növényi étrend című könyv szerzője. Szívügye, hogy megmutassa: a növényi étrend nem lemondás, hanem kibontakozás. Receptjeiben a tudatosság és a kreativitás találkozik – minden fogása harmonikus, természetes és élvezetes. Tőle megtanulhatod, hogyan lehet a növényi konyha egyszerre praktikus és inspiráló.

Molnár Barna, a hagyományok tudatos újragondolója

Barna közel 30 éve dolgozik a sütőiparban, cukrászmesterként és szaktanácsadóként. A Recepttárban azt mutatja meg, hogyan lehet a klasszikus ízeket tudatos alapanyagokkal újragondolni. Receptjei azoknak szólnak, akik a hagyományokat keresik – egyszerűen, elérhetően.

Ti írtátok

Virágzó Discord közösségünk